Je merkt dat je kind het moeilijk heeft. Je wilt graag helpen… 
Kindercoaching is een laagdrempelige vorm van hulpverlening voor kinderen en ouders/verzorgers met een hulpvraag.
Kindercoaching is kortdurend en werkt oplossingsgericht.
Door met verschillende vormen van spel bezig te zijn, te praten, te luisteren, te kijken en te voelen ontdekt jouw kind welke kwaliteiten en vaardigheden hij of zij heeft en welke vaardigheden geleerd kunnen worden om beter om te gaan met wat er op dat moment speelt in zijn of haar leven.
Kinderen laat ik de kracht in henzelf inzien en ervaren, zodat ze weer vrolijk en vol (zelf)vertrouwen hun levenspad gaan bewandelen.
Coaching bij praktijk Karene is prettig en vertrouwelijk.

Neem gerust  contact op voor een eerste kennismaking of meer informatie.

 

Just me!”  En meer is niet nodig.

 
 
Karen Everaarts, Kindercoach:  
“De hectiek van onze snel veranderende maatschappij heeft effect op kinderen. Er wordt veel van hun gevraagd.
Soms te veel. Er kunnen in de directe omgeving dingen gebeuren die ervoor zorgen dat kinderen de ‘vaste grond’ onder hun voeten verliezen.
Verdriet na een scheiding of overlijden van een familielid kan een kind behoorlijk uit balans brengen. Er kunnen klachten ontstaan zoals slecht slapen, faalangst, weinig zelfvertrouwen, pesten of gepest worden, teruggetrokken gedrag, boosheid, buikpijn.

 

Soms is er sprake van hooggevoeligheid bij kinderen. Een bijzondere eigenschap waarbij alleen het effect vaak wordt onderschat;  kinderen kunnen zich hier geen raad mee weten.

 

 
 
Kindercoaching is voor mij een kind écht zien en horen, begrip tonen en mijn kennis en ondersteuning op zo’n manier aanbieden, zodat het kind zijn of haar kwaliteiten en talenten gaat (her)ontdekken en knopen kan ontrafelen!
Ik laat kinderen in hun waarde en benader hen met respect én een  vleugje humor. Daarbij maak ik gebruik van spellen en werkvormen en het Coachee!spel.
Ik geef een steuntje in de rug en moedig aan, zodat kinderen (leren) vertrouwen in hun eigen probleem oplossend vermogen. De kracht in henzelf laten inzien en ervaren, zodat ze weer vrolijk en  vol vertrouwen hun levenspad gaan bewandelen.
Graag betrek ik jullie als ouder(s) hierbij en wellicht kan die ene tip of dat nieuwe inzicht jou en je kind samen verder helpen!”